David Laurentiu Kiș

Artist Plastic

A susținut atelierele:

„ Astăzi mă aflu din nou în locurile unde am copilărit pentru că este un loc care mă inspiră, mai ales fiind atât de aproape de natură. Natura fiind o temă pe care am început să o introduc tot mai des în arta mea și chiar să o folosesc direct în demersul meu artistic.

Născut la Cluj-Napoca și crescut în mare parte în Târgu Lăpuș. Copilăria mi-am petrecut-o pe malul râului ce străbate orașul, pescuind și jucându-mă cu pietre, bețe, căutând șopârle și insecte, iar când temeratura permitea, scăldându-mă. Liceul l-am făcut tot aici în oraș. La îndemnul părinților am studiat la liceul tehnologic, pentru că ei au crezut că ar fi mai de viitor, însă drumul meu tot spre arte mergea. Încă din liceu am început să lucrez cu un pietrar, care mi-a arătat una din cele mai clasice tehnici ale sculpturii, cioplitul în piatră. Mai târziu am făcut cunoștință cu modelarea metalului la forjă, iar stejarul l-am cunoscut când am să ajuns ucenic în atelierul meșterului meu.

Toate acestea mi-au fost de folos pentru a urma studii în domeniul artei și cred eu m-au ajutat pe tot parcursul studiilor la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. ”

Print Friendly, PDF & Email