SIlvia Roman

Președinte al Asociatiei Culturale Sub Stejar, Regizor de Teatru

„Cred că e important ca imaginația copiilor să fie stimulată creativ și deștept, fără baloane sau artificii de care să se bucure temporar. Cu cât e mai simplu și curat modul de expunere, imaginația lucrează. Cred în copii și în forța imaginației lor.” Silvia Roman

A absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din București și Universitatea de Artă Teatrala I L Caragiale din București. A obtinut de-a lungul anilor diverse burse de studiu in țară și în străinătate unde a montat spectacole de teatru atât pentru copii cât și pentru adulți. Spectacolele ei pot fi văzute la importante teatre din țară precum Teatrul National Bucuresti, Teatrul de Comedie, Teatrul Tandarica, Teatrul Excelsior dar si la TVR, unde semnează două Coproductii de Teatru TV. De-alungul celor 10 ani de activitate în zona performativă, este invitată la numeroase festivaluri nationale si internationale cu diverse productii artistice. Participă ca artist vizual la expozitii de grup în țară și la workshop-uri și laboratoare de creatie internationale. A copilărit în Târgu Lăpuș, unde după mai bine de două decenii a revenit și a pus bazele proiectului cultural pentru copiii din Țara Lăpușului, “Sub Stejar”.

” Încerc să găsesc o sursă de inspirație în tot ce ating și cunosc în jurul meu și să îmi dau voie să greșesc. Încerc. Ceva care se regăsește dincolo de amprenta stilistică a lucrărilor mele ar fi interactivitatea, nevoia continuă de a găsi mijloace care să îi implice deopotrivă pe actori și pe spectatori, de a mă juca cu spațiul puțin diferit și de a găsi substraturi care să stimuleze și implice direct audiența. Mă fascinează arta imersivă și toate fațetele ei și mă joc când am ocazia cu toate resursele din jur pentru a testa ceva din nou și din nou. Un raport sau o poveste din spatele poveștii.”

Silvia Roman

Instagram

Bogdan Balea

Vicepreședinte al Asociației Culturale Sub Stejar, Web developer și compozitor

“Cred ca cea mai frumoasă muzică pe care o poți asculta este liniștea din vârful munților, ce ascunde un spectru infinit de stări și sunete.” Bogdan Balea

S-a născut într-o zi din vara anului 1985, în București, dar sufletul i-a rămas ascuns prin aerul, munții și pădurile din Maramureș, locul lui cel mai drag de pe pământ, de unde își trage și rădăcinile.
În 2011, după 7 ani de studii universitare și postuniversitare la facultatea de electronică și telecomunicații din Cadrul Politehnicii, București, s-a decis în sfârșit să-și urmeze pasiunea din copilărie urmând studiile Universității Naționale de Muzică, București, secția compoziție muzicală: Jazz – muzică ușoară. Aici a învățat să își transcrie pe hârtie ideile muzicale, gândurile, imaginile, nota cu nota. Ulterior, cu răbdare, imaginație și cu ajutorul programelor digitale le va da viață.

A făcut parte din Corul Regal, ca bariton (2016-2018) susținând concerte pe scene importante din țară, precum Ateneul Român, Palatul Cotroceni, Castelul Peleș, etc. A compus muzică pentru diverse spectacole de teatru din București, Teatrul Național, Teatrul de Comedie, Excelsior, Țăndărică, Arte dell Anima, etc. cât și pentru două proiecte TVR. Atât pentru adulți cât și pentru copii. Atras de artele spectacolului, crede că o experiență totală poate fi atinsă doar prin excitarea tuturor simțurilor către o arta sincretica perfecta. A participat cu instalații audio-vizuale – imersive, la diverse expoziții, printre care Trienala de Arhitectură Est-Centric 2013 si expoziția imersivă multi-sit Măcinat, organizată în parteneriat cu muzeul Literaturii Române, București.

www.bogdanbalea.ro

Instagram

Maria Balea

Secretar al Asociației Culturale Sub Stejar, Trainer, Asistent de predare și cercetător în politici de educație

În 2021, a finalizat studiile doctorale în cadrul Universității din București, cu o lucrare în comunicare politică. Este o fire cautatoare, pasionata de cuvinte, de muzica și de mișcare. Dar pasiunea ei cea mai mare rămâne educația – atât să se bucure de ce poate ea aduce, cât și să faciliteze accesul celorlalți la educație de calitate. Acesta este motivul pentru care în prezent este cercetător în politici de educație, lucrează ca asistent colaborator la Universitatea din Bucuresti, și organizează ateliere de comunicare și implicare civică pentru adolescenți.

Maria este mereu în căutare de noi oportunități pentru a se implica în proiecte cu suflet din domeniul educației.

Print Friendly, PDF & Email